baner naslovnica

eu fondovi  Europski strukturni i investicijski fondovi  opkk 
   "Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda"

Za više informacija o EU fondovima posjetite www.strukturnifondovi.hr

Video prilog

Provedene edukacijske radionice za djecu na temu održivo gospodarenje otpadom u sklopu projekta „INFORMIRAJ! REDUCIRAJ! RECIKLIRAJ!“

Foto O BistraSvrha radionica je edukacija djece o važnosti očuvanja okoliša, podizanje razine ekološke osviještenosti te razvijanje pozitivnog stava o prirodi.

Aktivnostima se želi doprinijeti usvajanju zdravih navika ciljane skupine, te razvijanju odgovornog ponašanja prema prirodi i okolišu odnosno samima sebi. Želi se podići razina ekološke osviještenosti
djece kroz usvajanje određenih znanja, stavova, vještina, spoznaje da je čovjek dio prirode i da trebamo zajedno djelovati kao odgovorna zajednica.

U sklopu radionica sudionici se educiraju o vrstama otpada kojeg stvaramo, kako i zašto djelovati u smjeru smanjivanja nastanka otpada, kako pravilno razvrstavati otpad koji nastane u domaćinstvima, gdje se sve otpad može i za neke vrste otpada mora odložiti, što znači ponovna upotreba predmeta (otpada) te važnost i značaj recikliranja.

U periodu od 15. do 17. svibnja 2019. održane su radionice za djecu, polaznike dječjih vrtića i polaznike osnovnih škola. Od jeseni će se nastaviti s provedbom novih radionica.

Provedba izobrazno informativnih aktivnosti

za vijestU tijeku je provedba izobrazno informativnih aktivnosti projekta „Informiraj Reduciraj Recikliraj“. Naime, započela je podjela tiskanih materijala svim kućanstvima kojima će se kroz 6 ciklusa informirati i educirati javnost kako najbolje postupati s otpadom i pobuditi svijest o pravilnom razvrstavanju otpada.

Uz spomenuto, postavit će se plakati u svim naseljima općina Pušća, Luka, Jakovlje i Bistra. Također objavljuju se oglasi i informativni materijali u tiskanim i elektronskim medijima u više ciklusa.

 

 

 

 

TV prilog

U okviru provedbe projekta „Informiraj Reduciraj Recikliraj“ emitiran je jedan od TV priloga u Zagrebačkoj panorami na „Jabuka TV“ koji možete pogledati u prilogu ovog teksta.

 

Gotovo pola milijuna kuna za novi projekt

pusca iz zraka trg smanjenaMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.,– Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta, a na koji se Općina Pušća prijavila s projektnim prijedlogom.

Proteklih dana stigla je obavijest Ministarstva zaštite okoliša i energetike kako je Općini Pušća odobreno 499.500,08 kuna za projekt !Informiraj! Reduciraj! Recikliraj!".

Projekt „Informiraj! Reduciraj! Recikliraj!“ provodit će se na području Općine Pušća, Općine Luka, Općine Jakovlje i Općine Bistra od strane Prijavitelja Općine Pušća. Projekt obuhvaća provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti u svrhu izgradnje svijesti stanovništva predmetnog područja o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada, pravilno odvajanje otpada u kućanstvu, kućno kompostiranje i ponovnu uporabu predmeta, s ciljem smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagališta.

Publish modules to the "offcanvs" position.

Pročitajte više o našim obavijestima o zaštiti i privatnosti osobnih podataka. Web stranica www.informiraj-reduciraj-recikliraj.com.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više...